Zonnepanelen installeren op schuin dak

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren op hun dak. En dat is niet zo gek, want zonne-energie is een duurzame en milieuvriendelijke bron van energie. Maar hoe zit het eigenlijk met het installeren van zonnepanelen op een schuin dak? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we je handige tips en informatie om het meeste uit je zonnepanelen te halen.

Het belang van de juiste hellingshoek

Bij het installeren van zonnepanelen op een schuin dak is de hellingshoek van groot belang. De ideale hellingshoek hangt af van je locatie en de oriëntatie van je dak. Over het algemeen geldt dat een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden het meest efficiënt is in Nederland. 

Een te steile hellingshoek kan ervoor zorgen dat de zonnepanelen te veel zonlicht reflecteren, terwijl een te vlakke hellingshoek kan leiden tot een verminderde opbrengst. Het is daarom belangrijk om de juiste hellingshoek te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Oriëntatie van de zonnepanelen

Naast de hellingshoek is ook de oriëntatie van de zonnepanelen van invloed op de opbrengst. In Nederland is het ideaal om de zonnepanelen op het zuiden te richten, omdat dit de meeste zonuren oplevert. Maar ook een oost-west oriëntatie kan goede resultaten opleveren, vooral als je dak niet op het zuiden gericht is.

Het belang van schaduwvrije panelen

Bij het installeren van zonnepanelen op een schuin dak is het belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduwval. Schaduw op een zonnepaneel kan namelijk de opbrengst aanzienlijk verminderen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor schaduwvrije panelen. 

Dit kan bijvoorbeeld door het verwijderen van obstakels zoals bomen of schoorstenen die schaduw kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen ook speciale omvormers worden gebruikt die de opbrengst van de zonnepanelen optimaliseren, zelfs bij gedeeltelijke schaduwval.

Het installatieproces

Het installeren van zonnepanelen op een schuin dak is een klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professioneel installatiebedrijf. Zij hebben de kennis en ervaring om de panelen veilig en efficiënt te installeren.

Het installatieproces begint met een dakinspectie om te bepalen of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Vervolgens worden de panelen op de juiste plek geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Tot slot wordt de installatie gecontroleerd en getest om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Financiële voordelen van zonnepanelen

Naast de duurzame voordelen bieden zonnepanelen ook financiële voordelen. Met zonnepanelen kun je namelijk besparen op je energierekening, omdat je zelf energie opwekt. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor verschillende subsidies en regelingen. 

Laat je nieuwe panelen installeren door De Gebroeders Baard

Wil je ook profiteren van duurzame energie en besparen op je energierekening? Laat je zonnepanelen professioneel installeren door De Gebroeders Baard, dé specialist in zonnepaneleninstallaties op onder andere schuine daken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van een groenere toekomst. 

Picture of Degebroedersbaard

Degebroedersbaard

Samen met onze teams installeren wij voornamelijk zonnepanelen. Tevens voeren wij alle vormen van totaaltechniek uit. Wij staan ​​voor kwaliteit, vakmanschap en klantvriendelijkheid.

Contact

Wilt u meer informatie betreffende onze werkwijze, heeft u vragen of wilt u wellicht een offerte op laten maken? Neem dan contact op met ons, via onderstaande gegevens:

[email protected]
06 83134069

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.